28. december 2008

Pravi Božič

Kaj sploh je Božič? Kaj danes sploh delamo za Božič?

Žalostno, da se je namen Božiča nekoliko razgubil, mlajši najbrž sploh ne vejo zakaj se Božič praznuje, da je to čas, ki ga preživimo s svojimi najljubšimi, pozabimo na slabe stvari in v mislih obdržimo le najlepše.

Letos sem doživel Božič v pravem pomenu besede. Z znancem, ki sva si bila navzkriž, sem zopet spregovoril in pobotal. In to brez pomoči Coca-Cole. Hvala ti Božič.

Kot vsako leto, ko je treba napisati kakšno čestitko za Božič in novo leto, sem bil tudi letos v dvomih, s kakšno začetnico se že piše Božič. Veliko ali majhno? Prijateljica, ki v gimnazijskih klopeh še pridno obiskuje pouk slovenščine mi je predlagala, da uporabim veliko začetnico (zato sedaj tudi uporabljam to verzijo zapisa). Pravilno pa je recimo da oboje (klik).

3. december 2008

Moutains people



I like them. We are friends. Always we meet we laugh, we talk as we are friends since ever. I do not know them by name, what they are doing, or if they have families. Sometimes they are walking in groups, sometime in pairs or alone, some are faster, some slower, but when we met we are all the same.